Wat zijn de voordelen van een waterontharder met bypass?

Een waterontharder zorgt voor heerlijk zacht water, direct uit uw kraan. Maar hoe zit dat nou wanneer u geen onthard water wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor in de tuin? Of kan u de waterontharder nog steeds gebruiken wanneer de waterontharder aan het regenereren is? In verschillende situaties kan het fijn zijn om een waterontharder met bypass te hebben, wij vertellen u graag meer over deze optie.

Wat is een bypass?

Een bypass is een eenvoudige maar zeer nuttige functie die vaak wordt toegevoegd aan waterontharders. Het bestaat uit een extra klep of leiding die het mogelijk maakt om het water langs de waterontharder te leiden in plaats van erdoorheen. Dit betekent dat u de waterontharder tijdelijk kunt uitschakelen zonder uw hele watertoevoer af te sluiten.

Waarom is een bypass belangrijk?

Er kunnen momenten zijn waarop het zonde is om zacht water te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het besproeien van uw tuin of het vullen van een zwembad. Op dit soort momenten gebruikt u ontzettend veel water, wat bij een waterontharder zou betekenen dat deze sneller gaat regeneren en meer zout zal verbruiken. Met een bypass kunt u gemakkelijk schakelen tussen hard en zacht water, afhankelijk van uw behoeften. Bij de waterontharders van Boshuis kunt u zelf de keuze maken of zacht of hard water gewenst is. Onze waterontharders met bypass worden zo ingesteld dat deze geregeneerd wordt op een moment dat er geen water verbruikt wordt (bijvoorbeeld ’s nachts). Mocht u op dit moment toch water nodig hebben, dan kan u alsnog gewoon water gebruiken.

Offere aanvragen

De voordelen van een waterontharder met bypass

Laten we eens kijken naar de voordelen die een waterontharder met een bypass biedt:

  • add_circle Betere controle: een bypass geeft u meer controle over uw waterkwaliteit en -verbruik. U kunt zelf bepalen wanneer u onthard water wilt gebruiken en wanneer niet
  • add_circle Kostenbesparing: door het gebruik van een bypass kunt u de waterontharder omzeilen wanneer onthard water niet nodig is, wat kan helpen om de levensduur van de harskorrels te verlengen en de kosten van regeneratiezout te verminderen
  • add_circle Continuïteit: onze waterontharders met bypass worden automatisch geregeneerd op momenten dat er over het algemeen weinig wordt verbruikt en zelf tijdens de regeneratie kunt u gebruik blijven maken van de wateronthardern. Dit is vooral handig in drukke huishoudens waar toegang tot water altijd gewenst is

Hoe werkt een bypass?

De werking van een bypass is vrij eenvoudig. Wanneer de waterontharder in de bypass staat, wordt het water via de bypasskraan direct doorgeleid naar de hoofdleiding. Dit betekent dat het water niet meer door de waterontharder stroomt en hierdoor niet wordt onthard. Dit zorgt ervoor dat u ook gebruik kunt maken van hard water wanneer dit gewenst is, bijvoorbeeld voor toepassingen in de tuin.

Installatie en gebruik van een bypass

Bij Boshuis waterontharders is een bypass standaard inbegrepen. Het gebruik ervan is doorgaans eenvoudig en vereist weinig technische kennis. Het enige wat u hoeft te doen is de bypass in de juiste positie te zetten.

Waarom een waterontharder met bypass een slimme keuze is

Een bypass bij uw waterontharder biedt tal van voordelen, van gemak en flexibiliteit tot kostenbesparing en betere controle over uw waterkwaliteit. Het hebben van een bypass maakt een groot verschil in hoe u uw waterontharder gebruikt en onderhoudt. Als u overweegt een waterontharder aan te schaffen, denk dan zeker aan de voordelen van een bypass en kies voor een waterontharder van Boshuis. Meer weten? Neem contact met ons op en wij beantwoorden graag uw vragen.