Veiligheid waterontharders

Veiligheid en besparing

Veilig en duurzaam water ontharden

 

Waterontharding is een bittere noodzaak. Kalk is een super isolator. Uw warmtewisselaar verkalkt snel. Binnen 3 á 4 jaar kost het verwarmen van water al gauw 15% meer aan energiekosten. U kunt daardoor zeker kosten besparen met de installatie van een waterontharder. Lees meer over besparen met zacht water.

Kalkaanslag

Kalkaanslag ontstaat bij het verwarmen van water. Kalk hecht zich aan alle materialen. Het vermindert de levensduur van apparaten aanzienlijk. Verwarmingselementen kunnen hun warmte niet meer afdragen aan het water en raken oververhit. Vervolgens gaan ze defect en staat u voor hoge kosten. Hoeveel kalkaanslag u krijgt is afhankelijk van de waterhardheid. Op de pagina kalkaanslag verwijderen vind je meer informatie over de nadelen van kalkaanslag.

Is het veilig?

Door een verstopte waterleiding kan de watertoevoer blokkeren of de druk verminderen. De werking van uw warmwatervoorziening wordt slechter naar mate er meer kalkafzetting op komt. Dit kan leiden tot oververhitting. Normaal gesproken gaat dan een overstortventiel open, maar wellicht zit deze ook vast door kalkafzetting. Met als gevolg zeer gevaarlijke situaties in uw warm water-voorziening.

In de waterontharder zit hoogwaardige hars met een hoge uitwisselcapaciteit. Deze hars voldoet aan de strenge eisen van F.D.A. (Food and Drug Administration). Het Drinkwaterbesluit stelt dat, wanneer u iets met waterbehandeling doet, er reguliere controle moet zijn. Daarom is het verstandig om jaarlijks uw waterontharder te laten nakijken voor de zekerheid van de kwaliteit van de ontharder en het drinkwater. U bent altijd verzekerd van schoon en gezond drinkwater.

Nederlands drinkwater wetgeving

Gemiddeld ligt de hardheid van het leidingwater rond 8-10° dH. Dit wil zeggen gemiddeld tot hard water. DH betekent Graden Duits en is een maat voor de hardheid van water. Per regio verschilt de hardheid van het water. Bekijk hoe hard het water is in uw regio. In het Drinkwaterbesluit is vastgelegd dat drinkwater niet volledig onthard mag zijn. Onze waterontharders zijn daarom voorzien van een mengventiel, waarmee de hardheid van het water zelf bepaald kan worden.