Waarom Boshuis

Waarom Boshuis

De enige echte Nederlandse waterontharder

 

Met onze waterontharders bieden wij een oplossing voor: Boshuis waterontharder

 • Vervelend en hardnekkig kalkaanslag
 • Langere levensduur apparatuur
 • Een glazen douchewand, tegels en kranen als nieuw
 • Voegen en kitnaden blijven schoon
 • Minder schoonmaaktijd, meer vrije tijd
 • Besparing op schoonmaakmiddelen
 • Huidirritatie
 • Een voelbaar zachtere huid
 • Zachter en soepeler haar
 • Minder shampoogebruik

Speciaal voor de Nederlandse markt

De Boshuis waterontharder is de enige echte Nederlandse waterontharder, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Ze worden geproduceerd in onze eigen werkplaats, in samenwerking met de Sociale Werkplaats. Hiermee dragen wij bij aan sociaal verantwoord ondernemen.

In Nederland zijn strikte normen voor de hardheid van ons drinkwater. Deze norm is vastgesteld in het Nederlands drinkwaterbesluit. In het drinkwaterbesluit wordt aan collectieve waterleveranciers een norm voor de hardheid van drinkwater gesteld. Deze norm geldt officieel niet voor particuliere waterverbruikers. Naar onze mening en ervaring kan een te lage resthardheid schade veroorzaken aan apparaten, leidingen en andere onderdelen waar het water mee in aanraking komt. Een waterontharder haalt in theorie alle aanwezige Ca2+ en Mn2+ (ook wel kalk) uit het water. Het water is dan volledig zacht en heeft geen hardheid meer. Een resthardheid is de hardheid die overblijft na het bijmengen van hardwater in de waterontharder. In de keuze bij de aanschaf van een waterontharder is het van groot belang te kiezen voor een apparaat waarbij de resthardheid regelbaar is. Een resthardheid is niet alleen onze eigen interpretatie van waterbehandeling, maar sommige fabrikanten – zoals de fabrikant van Quooker en sommige fabrikanten van CV-ketels en andere waterbehandelingsapparaten en onderdelen – eisen vaak een minimale hardheid. Wordt hier niet aan voldaan, vervalt de garantie op een product. Het Nederlands drinkwaterbesluit stelt een norm! Is dit dan voor niets? Wij denken van niet! Ook al is deze norm niet van toepassing op particulieren. De Boshuis waterontharders zijn voorzien van een mengventiel waardoor de gewenste waterhardheid ingesteld kan worden. Voor sommige toepassingen kan totale ontharding gewenst zijn, hierin kunnen wij uiteraard ook voorzien.

Daarnaast is de waterontharder klein en compact, passend in iedere kleine ruimte. De ruimten in het Nederlandse woonhuis worden gebruikt om te wonen, meestal is er geen kelder onder de woning. De kleine meterkast blijft over om een waterontharder in te plaatsen. Wij hebben een waterontharder ontwikkelt die efficiënt in de meterkast geplaatst kan worden, zodat u voldoende ruimte overhoudt voor ander apparatuur. Bekijk de plaatsingsmogelijkheden.

De slimme Boshuis waterontharders

Onze waterontharders zijn zeer zuinig door het verbruik van

 • 50% minder regeneratiezout
 • 70% meer uitwissel capaciteit
 • Minder spoelwater door intelligente technologie

Omdat de harscilinder kleiner is en de uitwissel capaciteit hoger, hoeft de waterontharder minder vaak te spoelen. Per spoelbeurt verbruikt hij gemiddeld 50% minder zout dan andere waterontharders. Het zoutverbruik is direct gelinkt aan de harsinhoud. Door de slimme besturing spoelt de waterontharder alleen als het echt nodig is. Hij kijkt naar het waterverbruik en de ingestelde tijd. De waterontharder spoelt wanneer u geen water verbruikt, bijvoorbeeld ’s nachts.

Wij staan 100% garant voor de levensduur van onze waterontharder. U ontvangt daarom zonder compromis 20 jaar fabrieksgarantie op onderdelen.