Stop kalkaanslag, hoe werkt het?

Water ontkalken met Boshuis waterontharders

Water ontkalken met de Boshuis waterontharders. Onze waterontharders zijn de enige echte Nederlandse waterontharder. Speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt. Wij zijn betrokken bij de samenleving en staan daarom 100% achter sociaal verantwoord ondernemen. Onze waterontharders worden geproduceerd in onze eigen werkplaats binnen de sociale werkplaats van Gorinchem.

Hoe werkt het?

Het harde water stroomt met het ontkalken door het filtermedium. Hierin wisselen calcium- en magnesiumionen uit voor natriumionen. Hierna heeft u onthard (zacht) water. Als het filtermedium verzadigd is, zorgt de besturing voor het schoonspoelen, ook wel regenereren genoemd. Van zout en water in de zoutbak wordt pekelwater gemaakt. Hiermee wordt de filterkern gereinigd. Samen met het spoelwater wordt de kalk afgevoerd naar de riolering. Zowel voor het onthardingsproces als voor de regeneratie, wordt gebruikgemaakt van de waterdruk. Er is geen extra pomp nodig.

Regeneratie

De regeneratie gebeurt automatisch. De frequentie is afhankelijk van de waterkwaliteit en het waterverbruik. De Boshuis waterontharder wordt standaard geleverd in een volume-gestuurde uitvoering. Hierbij registreert de volumemeter het waterverbruik. Zodra het filter is verzadigd, start de regeneratie automatisch op een door u gewenst tijdstip en wanneer u geen water verbruikt. Hierdoor geniet 24/7 van zacht water. Na de regeneratie met zoutwater is het filtermateriaal weer schoon en klaar voor gebruik.

Regeneratiezout

De zoutbak wordt gevuld met regeneratiezout. De voorraad dient bij tussenpozen te worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. Bij een gemiddeld apparaat en verbruik is deze handeling eenmaal in de twee tot vier maanden nodig.

Resthardheid

Al onze waterontharders filteren met het water 100% van het kalk uit het water, maar zijn standaard uitgevoerd met een mengventiel. Hiermee kunt u de waterontharder instellen op de door u gewenste resthardheid. Resthardheid heeft een positief effect op de smaak en het gevoel van het water.

Bypass

De waterontharder is standaard uitgevoerd met een bypass. Met deze bypass kunt u op ieder gewenst moment de waterontharder uitschakelen en kiezen voor hard water.

Dubbele beveiliging

Al onze waterontharders worden uitgevoerd met een dubbele beveiliging. Dit is een vlotter die ervoor zorgt dat het spoelwater in de zoutbak ook bij eventuele onvoorziene mankementen niet overloopt. Het is een extra zekerheid en veiligheid.

Kosten

Wat kost een waterontharder van Boshuis nu precies? Afhankelijk van het type waterontharder heeft u er al één vanaf €1300,-. Vraag het informatiepakket aan voor de verschillende uitvoeringen, capaciteiten en prijzen. Meer over de tarieven vindt u op de pagina waterontharder prijzen.

Meer over kalkaanslag verwijderen